Medaljehøst på hjemmebane

Lørdag den 05-08-17 var Middelfart Bueskyttelaug vært for DM i Masters i bueskydning, for alle buetyper. Masters er klassen for skytter over 50 år, og Middelfart Bueskyttelaug er godt repræsenteret i den klasse, med hele 5 skytter ud af de 33 tilmeldte til stævnet.

Solen skinnede over banen på Adlerhusvej fra morgenstunden og stævnet blev afviklet efter planen i højt humør. Først på eftermiddagen måtte paraplyerne desværre frem, men kun for en kort bemærkning og finalerne blev afviklet under fine forhold og med stor spænding. Middelfart BueskytteLaugs egne skytter opnåede fine resultater i form af guld til Inger Andersen i dame recurve og sølv til Jan Pedersen i herre recurve. I dame compound tog Pernille Skovgaard sølv og i herre compound vandt Egon Breed bronze. I mixhold for compound blev det til sølv til Pernille og Egon, mens Jan Pedersen og Inger fik guld i mix recurve. Alt i alt en fint meldaljehøst, og klubben kan være stolt af sine dygtige skytter.

 

Verdenseliten til stævne i Middelfart

Søndag den 06-08-17 var banen på Adlerhusvej igen i brug til stævne. Denne gang til den traditionsrige. Danage Cup. Med flere World Cup skytter som blandt andre Martin Damsbo, Andreas Darum og Tanja Jensen, samt den tidligere MBL skytte og nuværende 3D landsholdsskytte Stig Andersen, var der virkeligt tale om skydning i høj klasse blandt compoundskytterne. Også ved recurveskytterne var der nogle af de bedste med. Maja Jager og Johan Wiess, der til dagligt træner hos verdens førende træner i Sydkorea, Randi Degn og Anne Marie Laursen var blandt deltagerne.

Stævnet blev afviklet uden problemer, selv om vejret et kort øjeblik viste sig fra sin knapt så gode side. Der var både flot skydning og god stemning i pauserne.

Trods det store fremmøde fra så mange fra verdenseliten, lykkedes det alligevel MBLs egen Jan Pedersen at sikre sig 2. pladsen i Herre Recurve, i et vinderfelt, der ellers stort set var besat af favoritterne. Et resultat, som hele Middelfart Bueskyttelaug kan være stolte af.

Fynsmesterskaber og 1440 stævne ved MBL

Søndag den 25-06-2017 var Middelfart Bueskyttelaug vært for et 1440 stævne, der for de fynske skytter også blev afholdt som Fynsmesterskaber. Ved et 1440 stævne skal der skydes på 4 forskellige afstande mellem 30 og 90 meter, alt efter hvilken klasse der skydes i, og der skydes 36 pile på hver af de 4 afstande.

Pilene fløj på Adlerhusvej

Stævnet blev afviklet på Middelfart Bueskyttelaugs baner på Adlerhusvej, og i alt 67 skytter var tilmeldt. De 67 skytter fordelte sig over de forskellige buetyper, recurvebue, compound, barbue og langbue. Der var altså alt lige fra de højteknologiske buer til de helt klassiske.

Mange nye rekorder

Til stævnet blev der sat 11 danske rekorder og 14 skytter opnåede så gode resultater, at de gjorde sig fortjent til skydemærker fra forbundet.

Fynsmestre på hjemmebane

Middelfart Bueskyttelaugs egne skytter opnåede også fine resultater, i det Fynsmester for Dame master recurve og Fynsmester for Herre master recurve blev vundet af:

  • Inger Andersen
  • Jan Pedersen

De frivillige fra Middelfart Bueskyttelaug, med stævneleder Michael Fitzwillians i spidsen, fik mange roser fra skytterne fra de andre klubber og Bueskydning Danmarks dommere for et godt og velafviklet stævne.

Fremtidige stævner

Næste gang Middelfart Bueskyttelaug afholder stævne er 5./6. august, hvor der lørdag er DM for Masters og søndag det traditionsrige Danage Cup. Ved begge stævner er publikum meget velkomne.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.